Kamera on-line

Gotują z sercem, żeby było jak u mamy. Prawdziwy śląski obiad w Karczmie u Freda

„Gastronomia do zobaczenia” – to nazwa kampanii promującej kędzierzyńsko-kozielską gastronomię, która musiała stawić czoła pandemii koronawirusa i działać w formule ograniczonej obostrzeniami. Pierwsza odsłona projektu prowadzonego przez starostwo powiatowe została ciepło przyjęta i spotkała się z dużym zainteresowaniem.

W drugim odcinku gościmy w jednym z najbardziej znanych lokali w Kędzierzynie-Koźlu – U Freda. To karczma z tradycją i historią. Przekonajcie się, że kuchnia śląska, przygotowywana z wielką pieczołowitością potrafi przetrwać nawet najgorszy czas. I nie trzeba tu zmieniać żadnego menu, bo te smaki bronią się same, również w wersji na wynos. Poznajcie niezwykłego człowieka – maratończyka, dla którego długi dystans to nie problem, dlatego mimo pandemii lokal funkcjonuje nadal i serwuje mieszkańcom naprawdę pyszną kuchnię.

LINK do filmu TU

U Freda.jpeg

 

 

 

 

 

×

Zapisz się do newslettera