Hotel Solidaris w "Gastronomii do Zobaczenia". Specjalność szefa kuchni: policzki wołowe
„Gastronomia do zobaczenia” – to nazwa kampanii promującej kędzierzyńsko-kozielską gastronomię, która musiała stawić czoła pandemii koronawirusa i działać w formule ograniczonej obostrzeniami. Pierwsze odcinki projektu prowadzonego przez starostwo powiatowe zostały ciepło przyjęte i spotkały się z dużym zainteresowaniem.
W kolejnej odsłonie gościmy w restauracji hotelu Solidaris w Kędzierzynie-Koźlu, miejscu, które każdy zna chociażby ze swojej młodości. W dawnym „Centralnym” wielu miało swój pierwszy ważny bal, czyli studniówkę. Ten legendarny obiekt przez lata przeszedł prawdziwą zmianę, teraz to nowoczesne miejsce z restauracją, w której kucharze inspirują kulinarnymi nowościami, ale i stawiają na wypróbowane smaki. Sprawdziliśmy, jak ten duży hotel poradził sobie w czasie pandemii. Przy okazji podpatrzeliśmy, jak wyglądają przygotowania do pierwszego po lockdownie wesela. Polecamy!
LINK do najnowszego odcinka TU
Modyfikował: Adam Lecibil Data modyfikacji: 02-06-2021 12:29